Slovenski dan brez zavržene hrane

  • sreda, 24 aprila, 2024

Danes, 24. aprila, praznujemo slovenski dan brez zavržene hrane! To je priložnost, da se osredotočimo na pomembno vprašanje koliko hrane dejansko zavržemo in sprejmemo ukrepe za zmanjšanje količin odpadne hrane.

Vsak dan ogromne količine hrane končajo v smeteh, medtem, ko se milijoni ljudi po vsem svetu še vedno soočajo s pomanjkanjem hrane. Ob dnevu brez zavržene hrane se zavedamo, da lahko vsak od nas prispeva k rešitvi tega problema!

Pridružite se ozaveščanju in sprejmite izziv, da še posebej danes pazite na to, da ne zavržete hrane oziroma poskusite iz hrane, ki vam je ostala, pripraviti nekaj okusnega. Veliko lahko že spremenimo s pazljivejšim načrtovanjem nakupovanja in uporabo kreativnih načinov za ponovno uporabo hrane, ki bi jo sicer zavrgli. Z malimi spremembami v vsakdanjem življenju lahko naredimo veliko za zmanjšanje odpadkov in ohranjanje našega planeta za prihodnje generacije!

Skupaj lahko naredimo razliko! Pristopite k ozaveščanju za zmanjšanje zavržene hrane in podelite svoje nasvete, ideje in izkušnje z nami.

Recept je del knjižice »Recepti za pripravo jedi iz preostale hrane«, ki je nastala izpod rok učencev OŠ Ljubno ob Savinji in je nastala v sklopu projekta sodelovanja Manj je več. Celotna knjižica je na voljo na https://www.savinja.si/wp-content/uploads/2024/02/RECEPTI-IZ-OSTANKOV-HRANE-A5506128.pdf