Predstavitev Ekološke kmetije Očko

  • četrtek, 14 decembra, 2023

V sredo, 13.12.2023 nas je na sedežu LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline obiskala Katarina z Ekološke kmetije Očko iz Laškega. Ekološka kmetija Očko, ki prihaja iz LAS Raznolikost podeželja, je partnerka v projektu sodelovanja ˝Eko gajbico, prosim!˝, katerega cilj je vzpostaviti nova tržna mesta, opolnomočiti že obstoječa tržna mesta, opolnomočiti ekološke kmetije in promovirati ekološko hrano, na območju celotne Savinjske statistične regije.

Ekološka kmetija Očko prodaja ekološko zelenjavo na način partnerskega kmetovanja s tedensko dostavo zabojčkov. Tako oskrbujejo svoje stranke z lastno sezonsko zelenjavo, sadjem in drugimi živili, pridelanimi na kmetiji. Njihovo zelenjavo in zelišča prevzemajo individualni naročniki, družine, gostinci in javne ustanove. Tekom delavnice so bili predstavljeni njihovi začetki, razvoj in današnje poslovanje kmetije. Poleg pa je bilo predanega tudi ogromno znanja o ekološki pridelavi zelenjave, novih, bolj eksotičnih sortah zelenjave, naravnih sredstvih proti škodljivcem, zanesljivih ponudnikih ekoloških semen in sadik in še mnogo drugega…

Vsi prisotni so z delavnice odnesli ogromno novega znanja, novih idej, predvsem pa so odšli mnenja, da bi takšnih srečanj moralo biti več!

Projekt ˝Eko gajbico, prosim!˝ je financiran preko Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.