Obiskali so nas člani LAS Spodnje Savinjske doline, skupaj z vodilnim partnerjem RA Savinja

  • petek, 29 marca, 2024

V sredo, 27. 3. 2024, so si nekatere rezultate projektov LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline programskega obdobja 2014 – 2023 ogledali člani LAS Spodnje Savinjske doline skupaj z njihovim vodilnim partnerjem, RA Savinja.

Najprej so se ustavili na ogledu katedrale v Gornjem Gradu ter skozi pripoved Sare Bastl Grazer spoznali bogato zgodovino kraja in v galeriji Štekl okušali lokalno kulinariko, ki jo je pripravila kmetija Petek iz Tiroseka. Z udeleženci ekskurzije LAS je izmenjal informacije tudi predsednik LAS ZSŠD in tukajšnji župan, g. Anton Špeh. Pred odhodom na Ljubno ob Savinji so se v gostišču Menina ustavili na kavici. Nadaljevali so s spoznavanjem muzejskih zbirk na Ljubnem ob Savinji in za nekaj časa postali flosarji. Ana in Jedert sta predstavili zgodbo »lubenskih potic«, legendo o velikanu Krištofu in nas popeljali na virtualen flos. V pametni učilnici v OŠ Ljubno ob Savinji je ravnatelj, g. mag. Samo Kramer, predstavil nove metode poučevanja in nov pristop učenja, ki ga omogoča program digitalne pametne učilnice. V pametni učilnici je navzoče pozdravil tudi župan občine Ljubno, g. Franjo Naraločnik. Sledil je uradni del, Skupščina članov LAS, kosilo v gostišču Prodnik v Juvanju, nato pa še predstavitev delovanja TIC Mozirje, ki ga je predstavila Jasmina Roter Jager. Celotno zgodbo rezultatov projektov LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline je povezala predstavnica vodilnega partnerja LAS, Zavoda Savinja, Ivanka Orešnik in na Ljubnem tudi Tamara Danijel.

Spoznali so veliko rezultatov projektov LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline programskega obdobja 2014 – 2023 in sicer: Turizem SAŠA, KUL SAŠA, Zelena rezidenca, Mreža brezplačnih e-prevozov, Čebela BERE med!, Povezujmo se, Interaktivni turizem za vse, Mi smo SVETloba, Prva podeželska pametna učilnica in drugi…